WorldTour

Ewan sprint naar winst in UAE Tour!

27/02/2019

Caleb Ewan heeft zijn eerste officiële zege voor Lotto Soudal beet! In de vierde etappe van de UAE Tour - met aankomst op de korte maar steile Hatta Dam - versloeg hij met een machtige sprint bergop de Italiaan Moschetti en leider Roglič.

Al vroeg in de vierde etappe van de UAE Tour kozen zes renners voor de vlucht vooruit. Na een rustige openingsfase ontstonden er op een zeventigtal kilometer van de meet waaiers, maar al snel kwam alles opnieuw samen. Even later probeerden de klassementsploegen de debatten te openen tijdens de heuvelachtige slotfase, in een poging om de sprinters overboord te gooien. Dat mislukte en zo stormde een compact peloton richting de Hatta Dam. Een valpartij in de diepe finale verstoorde echter de sprintvoorbereiding, maar Caleb Ewan ontweek het gevaar en bereikte de voet van de korte, maar steile slotklim in een perfecte positie. De Australische Lotto Soudal-renner timede zijn sprint tot in de perfectie en versloeg met een indrukwekkende inspanning de Italiaan Moschetti en de Sloveen Roglič! Zo is het voor Caleb Ewan de eerste UCI-overwinning in het Lotto Soudal-tenue.

Caleb Ewan: “Het is een geweldig gevoel om mijn eerste officiële zege op deze manier binnen te halen. Voor aanvang van de rit wist ik dat we een goede kans maakten op de overwinning vandaag. Ik besefte dat de steile slotklim me wel zou liggen omdat ik tot de kleinere sprinters behoor. Met het sterke deelnemersveld aan sprinters hier in de UAE Tour, was ik ervan overtuigd dat dit de etappe zou zijn die ik kon winnen. De ploegmaats leverden perfect werk af. Ze hielden me de volledige dag uit de wind en zorgden ervoor dat ik telkens in de goede positie bleef. Ik was net aan het opschuiven richting de kop van het peloton toen ik de valpartij achter me hoorde gebeuren. Toen ik de beklimming in derde positie aanving, realiseerde ik me dat ik een goede kans maakte op de winst.”

“Vanaf 50 kilometer van de meet werd het een heel lastige wedstrijd. Op dat moment maakten we ons niet te veel zorgen, maar plots werden er waaiers gevormd. Het peloton brak in verschillende stukken en we moesten een serieuze inspanning leveren om naar de eerste groep toe te rijden. Eigenlijk voelde ik me toen niet echt fris meer, maar ik kon even recupereren na de top. Daarna volgde er nog een lange afdaling en twee korte beklimmingen, maar eens ik was hersteld van de inspanning voordien, voelde ik me opnieuw goed.”

Partners

X