Ladies

Gran Fondo-wereldkampioene Marie Dessart debuteert bij Lotto Soudal

15/11/2018

Marie Dessart, de Belgische wereldkampioene Gran Fondo in de categorie 35-39-jarigen, maakt volgend jaar haar wegdebuut bij de Lotto Soudal Ladies. De bijna 38-jarige Waalse ex-triatlete staat te popelen voor deze nieuwe uitdaging!

Marie Dessart: “Het is dankzij Ludivine Henrion dat ik bij Lotto Soudal ben terechtgekomen. Ludivine heeft ons in contact gebracht. Dit is een prachtige kans die ik nog krijg op mijn leeftijd; werkelijk een droom die uitkomt. De voorbije twee à drie jaar zette ik mooie resultaten neer in amateurwedstrijden, maar ik dacht dat het te laat was om ooit nog voor een eliteteam op de weg te rijden; onverwachts is dit nu toch aan de orde. Ik kijk ernaar uit om me te meten met de dames op de weg en te ontdekken wat ik waard ben. Feit is dat de concurrentie groot is.”

“Vooraleer ik met wielrennen begon, deed ik aan triatlon en nam ik deel aan verschillende Iron Mans. In het triatlon was ik heel sterk in het fietsen, maar tijdens het lopen haalden de tegenstanders mij in. Daarom heb ik meer dan vijf jaar geleden voor het wielrennen gekozen. Ik reed Gran Fondo’s en deed aan mountainbiken.”

Dit wordt een ware ontdekkingstocht voor mij; het is een stap in het onbekende.

Marie Dessart: “Ik ben gek van de bergen en daarom spreken Gran Fondo’s mij zo aan. Ik houd van de inspanning op een lange beklimming en ik heb er ook het lichaam voor. Bovendien rijd je telkens in een mooi landschap. De bergen zijn mijn favoriete omgeving om te koersen en te trainen.”

“Lotto Soudal heeft me uiteraard niet ingelijfd voor de vlakke koersen; mijn programma zal bestaan uit het rijden van heuvelachtigere wedstrijden en klimkoersen van één of meer dagen. Het zal voor mij een hele verandering zijn. Ik maak nu deel uit van een professionele ploeg en zal dus kunnen rekenen op de steun van een hele omkadering; ik ben benieuwd welke invloed dat zal hebben. Dit wordt een ware ontdekkingstocht voor mij; het is een stap in het onbekende. Ik wil alleszins tonen dat ik het vertrouwen dat Lotto Soudal in mij heeft waard ben en ik wil gedurende het seizoen progressie boeken. Het wordt een avontuur dat een aanpassing van mijn levensstijl zal vergen, zo ga ik ook halftijds werken. Ik wil het maximale uit mijn droom halen.”

 

Foto's: Geoffrey Meuli Photography & Images

Partners

X