Ladies

"Ik wil fysiek sterker worden"

08/11/2018

Drie weken geleden kondigde het Lotto Soudal Ladies-team de komst aan van vier nieuwe eliterensters voor 2019. Eén van hen is de Nederlandse Danique Braam (23), studente rechten. De winnares van de KNWU Clubcompetitie zet de stap naar het UCI-niveau vanuit het Nederlandse clubteam Jan Van Arckel. Zowel afgelopen seizoen als in 2017 behaalde Braam een toptienplaats in de 7-Dorpenomloop Aalburg en de Omloop van de IJsseldelta.

Danique Braam: “Ik voel dat ik het clubniveau ontgroeid ben en dat de tijd is aangebroken om de stap te zetten naar een UCI-team. Het voorbije seizoen reed ik geregeld in de aanval in UCI-koersen en behaalde ik enkele mooie resultaten. Ik wil me nu verder ontwikkelen als renster en kijken waar mijn mogelijkheden liggen. Mijn keuze voor Lotto Soudal heeft vooral te maken met het feit dat zij erom bekend staan in teamverband te rijden en elkaar te ondersteunen. De aanvallende manier waarop de ploeg koerst, spreekt me eveneens aan. Ik ben zelf een aanvallend renster en zal ook in die hoedanigheid worden ingezet.”

Ik wil goed voor de dag komen in het voorjaar, waar ik een ondersteunende rol toebedeeld zal krijgen.

“Met de Nederlandse selectie kon ik al eens WorldTour-wedstrijden betwisten, maar met mijn overstap naar Lotto Soudal hoop ik natuurlijk meer ervaring op te doen op het hoogste niveau. Het is een droom om ooit de Ronde van Vlaanderen te rijden. Net als La Course en de Madrid Challenge, die tijdens de Tour en Vuelta worden georganiseerd, omdat die Grote Rondes tot de verbeelding spreken.”

“Volgend jaar wil ik om te beginnen fysiek sterker worden. Het is mijn doel om goed voor de dag komen in het voorjaar, waar ik een ondersteunende rol toebedeeld zal krijgen, en ik wil pieken naar het NK toe. Vlakke waaierkoersen liggen me goed, maar ik wil graag ontdekken tot wat ik op termijn in staat ben in de Vlaamse koersen. Het rijden op kasseien vormt geen probleem, maar ik wil vooral beter worden in het heuvelwerk en het positioneren op de smalle wegen.”

 

Foto: Roger Vandenbosch

Partners

X