WorldTour

Indrukwekkende De Buyst sprint naar ritwinst in Denemarken

24/08/2019

Jasper De Buyst heeft Lotto Soudal vandaag een tweede ritzege in de Ronde van Denemarken bezorgd. Aan het eind van de vierde etappe werd er op de korte maar pittige slothelling in Asnæs Indelukke gesprint om de zege. De Buyst ging vrij vroeg aan, maar trok zijn indrukwekkende sprint door tot op de meet en behaalde zo zijn vijfde profzege. Amaury Capiot en Huub Duijn finishten respectievelijk tweede en derde. Dankzij de ritwinst schuift De Buyst op naar de vijfde plaats in het algemeen klassement. Tiesj Benoot reed lek bij het ingaan van de laatste ronde en valt zo uit de top tien van het algemeen klassement.

Na een geanimeerde beginfase van de wedstrijd kwam er uiteindelijk een vroege vlucht van zes renners tot stand. Op 40 kilometer van de aankomst passeerden de renners een eerste keer over de streep in Asnæs Indelukke, waarna nog drie lokale ronden volgden. Op het selectieve plaatselijke parcours barstte de wedstrijd los. Er kwamen heel wat aanvalspogingen maar uiteindelijk zorgde vooral Jumbo-Visma ervoor dat een fel gereduceerd peloton zou beginnen aan de slothellling in Asnæs Indelukke. De Buyst lanceerde zijn sprint relatief vroeg, maar met een machtige en lange inspanning sprintte hij iedereen uit het wiel. Na eerdere winst van Tiesj Benoot in de openingsetappe is het voor Lotto Soudal de tweede ritoverwinning in deze Ronde van Denemarken.

Jasper De Buyst: “Tijdens de eerste passage aan de finish besefte ik dat dergelijke aankomst op mijn lijf is geschreven. Echter moest ik gokken op het scenario waarin een compacte groep zou sprinten om de zege, en zo is het uiteindelijk ook uitgedraaid. Ook voor mij was het jammer dat Tiesj lek reed in volle finale, maar ik ben uiteraard blij dat ik het zelf kon afmaken. We hebben allebei onze sterke punten en dat voordeel hebben we kunnen uitspelen.”
​​​​​​​
“Toen enkele Deense renners fors aangingen op de slothelling, kwam ik plots in derde positie te zitten. Toen hun tempo, op een kleine 300 meter van de finish, ietwat stokte, twijfelde ik even. Maar ik wilde vermijden dat ik nog iemand zou moeten remonteren en uiteindelijk besliste ik om zelf aan te gaan. Even vreesde ik dat ik van te ver ging, maar toen ik omkeek, had ik al een mooie kloof. Dan kwam het er op aan om alles te geven tot op de meet. Morgen verwacht ik een massasprint, maar zoals steeds maken de renners de koers en dat zal morgen niet anders zijn.”

“Iedereen die de Tour heeft gereden en niet volledig stikkapot heeft beëindigd, ondervindt er voordeel van. De moeilijkheid is om na de Tour bezig te blijven en de conditie te onderhouden. Zoals iedereen weet hebben we met de ploeg een moeilijke periode achter de rug. Ik vertrouwde mijn dichte entourage toe dat ik graag zo snel mogelijk wilde winnen. Enerzijds als eerbetoon voor Bjorg, maar ook om er zelf kracht uit te halen en ik ben blij dat het me vandaag is gelukt.”

Partners

X