WorldTour

Kopmannen klaar voor seizoensstart

10/01/2019

Met de Tour Down Under vindt voor Lotto Soudal binnenkort de eerste grote afspraak van het seizoen plaats. Het nieuwe jaar bracht dan ook enkele veranderingen met zich mee voor de Belgische WorldTour-ploeg. Zo verwelkomt Lotto Soudal zowel enkele nieuwe renners als stafleden en is het klaar om van 2019 een succesvol seizoen te maken!  

Met de komst van de Australiër Caleb Ewan haalde Lotto Soudal een jonge beloftevolle sprinter aan boord. De 24-jarige Ewan begint het seizoen in zijn thuisland gedurende de Tour Down Under. De pocketsprinter rijdt daarna de gloednieuwe UAE Tour, waarna hij zich tijdens Parijs-Nice zal klaarstomen voor het eerste monument van het seizoen, Milaan-San Remo. Op de via Roma - waar hij vorig jaar naar de tweede plaats sprintte - hoopt Ewan opnieuw een gooi te doen naar de overwinning. Na een eerste break herneemt Ewan mogelijks in de Ronde van Turkije; In juli maakt de Australiër zijn debuut in de Ronde van Frankrijk en gaat er op zoek naar een ritzege, waarschijnlijk voorafgegaan door de Giro in mei en de Ronde van België in juni.

Het speerpunt van Lotto Soudal tijdens het voorjaar wordt Tiesj Benoot, die na zijn triomftocht in de Strade Bianche vorig jaar opnieuw mikt op een klassieke overwinning. Tiesj start het seizoen in de Vuelta a San Juan (Argentinië) om zich vervolgens tijdens een hoogtestage voor te bereiden op het Belgische openingsweekend. De 24-jarige Belg start in tegenstelling tot vorig jaar in zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix, maar niet in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Ook dit jaar verschijnt Benoot aan het vertrek van de Ronde van Frankrijk. Tijdens het najaar hoopt Tiesj in topvorm te verkeren voor het wereldkampioenschap in Yorkshire.

Thomas De Gendt - winnaar van de bergtrui tijdens de Ronde van Spanje van 2018 - neemt dit jaar zowel de Giro, Tour als Vuelta op in zijn programma. Met zijn kenmerkende aanvallende stijl jaagt hij wederom op ritsucces. Tim Wellens betwist net zoals vorig jaar - toen schreef hij onder meer de Brabantse Pijl op zijn naam - het Ardense vierluik, voorafgegaan door een voorbereiding in Mallorca en Bessèges, gevolgd door Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië. Wellens last daarna een korte rustperiode in om zich vervolgens klaar te stomen voor de Ronde van Frankrijk. De 27-jarige Limburger zal ook het najaar in topvorm willen aanvatten want op het wereldkampioenschap in Groot-Britannië vindt hij een parcours op zijn maat.

Vorig seizoen solliciteerde Victor Campenaerts met zijn bronzen medaille op het WK tijdrijden openlijk naar een plaatsje aan de wereldtop. Dit jaar wil de tweevoudige Europese kampioen tegen de klok nog een extra stap vooruit zetten. Victor opteert dit jaar voor een lange stage in Namibië, waar hij zijn seizoen voorbereidt. De Antwerpenaar wil opnieuw scoren in de individuele tijdritten. Daarnaast staan er voor Campenaerts met de Giro d’Italia en de Vuelta a España opnieuw twee Grote Rondes op het programma.

Partners

X