Ladies

Lotte Kopecky over haar pisteseizoen

08/02/2019

Het Wereldbekerseizoen op de piste zit erop en binnen minder dan drie weken worden de regenboogtruien verdeeld tijdens het WK in Polen van woensdag 27 februari tot en met zondag 3 maart. Tijd om even terug en vooruit te blikken met Lotte Kopecky, die op de laatste twee Wereldbekers in januari goud en zilver behaalde in de ploegkoers samen met Jolien D’hoore.

Lotte Kopecky: “Ik kijk met een positief gevoel terug op het voorbije Wereldbekerseizoen. Hoewel Jolien en ik bij aanvang nog niet in topvorm waren, konden we toch twee keer derde worden in de ploegkoers. In de laatste twee Wereldbekers behaalden we goud en zilver. We hebben onze conditie mooi kunnen opbouwen richting WK en het voorjaar. In het omnium liet ik telkens punten liggen in de scratch, het eerste nummer. Dankzij een goede afvalling en temporonden kon ik punten goedmaken, maar werd ik uiteindelijk twee keer zevende, een keer vierde en een keer vijfde. Met de ploegenachtervolging boeken we gestaag progressie. In Nieuw-Zeeland, waar we het Belgisch record scherper stelden, reed ook Jolien D’hoore mee en dat maakte het verschil.”

“Morgen vertrek ik naar Spanje voor de ploegstage met Lotto Soudal. Ik zal er zes dagen blijven. Overmorgen rijden we al een wedstrijd in Valencia, waar ik enorm naar uitkijk. Het is altijd goed om nog wat extra vertrouwen te tanken in de aanloop naar het WK. De week na de ploegstage staan er van maandag tot en met vrijdag trainingen met de nationale ploeg gepland op de piste in Gent. Op zaterdag 23 februari vertrekken we naar Polen voor het WK.”

“De ploegkoers met Jolien D’hoore is het hoofddoel van het WK voor mij. Het niveau in de ploegkoers is er heel fel op vooruitgegaan. We moeten mikken op een podiumplaats en als alles mee zit is de titel zeker mogelijk, maar een medaille halen is ons doel. Voor het omnium is het moeilijk om er een plaats op te plakken. Ik reken gewoon op een plaats in de top acht. Ik zal ook deelnemen aan de ploegenachtervolging en aan de puntenkoers.”

De ploegkoers met Jolien D’hoore is het hoofddoel van het WK voor mij.

Partners

X