WorldTour

Lotto Soudal trekt met meerdere troefkaarten naar Denemarken

19/08/2019

Na enkele jaren afwezigheid staat Lotto Soudal op woensdag 21 augustus opnieuw aan de start van de Ronde van Denemarken. Deze vijfdaagse Europe Tour-rittenwedstrijd is toe aan zijn 29ste editie en bestaat uit vier etappes in lijn en één opdracht tegen de klok. Sportdirecteur Bart Leysen geeft tekst en uitleg bij het parcours en bij de renners waarmee Lotto Soudal richting Denemarken trekt.

Bart Leysen: “Er zijn verschillende redenen waarom we dit jaar aan de start verschijnen in Denemarken. Ten eerste is deze meerdaagse wedstrijd, die een tijdrit bevat, geschikt ter voorbereiding van de wereldkampioenschappen. Daarnaast biedt de Ronde van Denemarken veel mogelijkheden voor jonge renners, zoals Gerben Thijssen, die voor het eerst sinds zijn overstap naar de WorldTour-ploeg een rittenkoers zal betwisten. Ook is de kalender dun bezaaid met korte rittenkoersen die qua lastigheidsgraad meevallen. En voor onze partner Soudal is Denemarken een belangrijke markt.”

“Volgens mij zijn er twee ritten die bepalend worden in de strijd voor het algemeen klassement. Op dag twee is er een 17 kilometer lange tijdrit, een afstand waarin er zeker en vast verschillen kunnen worden gemaakt. Daarnaast is er de derde etappe met een korte maar steile slothelling in Velje.  Tiesj Benoot – die de draad weer oppikt na een lastige Tour - is uiteraard in staat om een goed klassement te rijden maar ook Jelle Vanendert kent die finish in Velje heel goed. We hebben dus zeker twee troefkaarten voor die aankomst, maar ook Jasper De Buyst kan daar mits een goede dag meedingen naar de zege.”

“De ritprofielen geven soms een vertekend beeld, maar ik zie minimum twee kansen op een massasprint, eventueel een derde waarbij er met een klein groepje om de zege wordt gesprint. Met Jasper De Buyst en Gerben Thijssen hebben we twee snelle mannen in de selectie. Jasper is de meest ervaren sprinter en heeft bovendien ook de Tour in de benen. Gerben is dan weer een sprinter pur sang. In principe geniet Jasper door zijn ervaring en Tourconditie de voorkeur, maar veel zal afhangen van het wedstrijdverloop én van de tijdrit. Stel dat Jasper een uitstekende tijdrit afwerkt, zal hij – met de bonificatieseconden aan de finish – uiteraard de sprints betwisten. Iversen is ongetwijfeld gemotiveerd om te koersen in eigen land, hij zal moeten controleren en kan bovendien – net als Brent Van Moer - ook een goede tijdrit afwerken. Zijn lokale parcourskennis is daarenboven een extra troef voor het team.”

“We staan als één van de drie WorldTour-teams aan de start, maar dat betekent niet dat we het volledige gewicht van de koers moeten dragen. Echter kunnen we met deze zes jongens zeker en vast de koers in handen nemen, mocht dat nodig zijn. Het algemeen klassement zal reeds na de tweede etappe – de individuele tijdrit – al deels in een beslissende plooi worden gelegd. Voor aanvang van de derde etappe moeten we onze posities in het klassement evalueren om daarna zo hoog mogelijk proberen te eindigen.”

Selectie Lotto Soudal: Tiesj Benoot, Jasper De Buyst, Rasmus Byriel Iversen, Gerben Thijssen, Brent Van Moer en Jelle Vanendert. 

Sportdirecteur: Bart Leysen.

Rittenschema

Rit 1 21 augustus: Silkeborg – Silkeborg (170 km)

Rit 2 22 augustus: Grindsted – Grindsted (ITT – 17 km)

Rit 3 23 augustus: Holstebro – Vejle (200 km)

Rit 4 24 augustus: Korsør - Asnæs Indelukke (175 km)

Rit 5 ​​​​​​​25 augustus: Roskilde - Frederiksberg (165 km)

Partners

X