WorldTour

Lotto Soudal verwelkomt Jon Dibben!

09/09/2019

Jonathan Dibben komt volgend jaar de rangen van Lotto Soudal versterken, de 25-jarige Brit - momenteel nog aan de slag bij Madison Genesis - tekende een contract van een jaar.

Als junior liet Jon Dibben zich met onder meer een derde plaats in Parijs-Roubaix en een zilveren medaille in het omnium op de wereldkampioenschappen baanwielrennen meteen opmerken. Het leverde de Brit een plekje binnen de British Cycling Academy op, een periode die hij in 2016 afsloot met de wereldtitel puntenkoers in Londen. In 2017 tekende Dibben een tweejarig profcontract bij Team Sky en richtte hij zijn pijlen volledig op het wegwielrennen. In dat jaar schreef de Brit de individuele tijdrit in de Tour of California op zijn naam. Eerder dat jaar kon de 25-jarige renner met deelnames aan Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen proeven van de kasseiklassiekers. Na een periode van twee jaar bij Team Sky nam hij in het voorjaar van 2019 deel aan enkele zesdaagses alvorens de rest van het seizoen in de kleuren van Madison-Genesis af te werken. Dibben is dan ook verheugd om volgend jaar opnieuw op WorldTour-niveau te kunnen koersen en hoopt bij Lotto Soudal verdere progressie te boeken alsook een sleutelrol in de sprintvoorbereiding te spelen.

Jon Dibben: “Tijdens de Tour sprak ik met John Lelangue en Marc Sergeant. Ik merkte meteen dat Lotto Soudal een ploeg is die bij me zou passen. De rol die ik in het team zal uitvoeren en de koersen waaraan ik zal deelnemen kwamen perfect overeen met wat ik graag wilde doen. Een rol tijdens de sprintvoorbereiding is me niet vreemd aangezien ik in het verleden al betrokken was bij de  lead-out. Met de manier waarop Caleb Ewan zich dit jaar toonde en met ook John Degenkolb die volgend jaar deel zal uitmaken van de ploeg, komt de nadruk nog meer op het sprintaspect te liggen. De lead-out-mannen zijn tegenwoordig van groot belang en dat is iets waarin ik heel goed ben. Daarnaast is Lotto Soudal ook een Belgisch team, dus weten ze alles over de klassiekers. De ploeg past dus heel goed bij mijn type renner en ik kijk er erg naar uit.”

“In het begin van mijn carrière sloot ik me aan bij de British Cycling Academy en als belofte focuste ik me gedurende vier jaar vooral op het baanwielrennen. Dat deed ik tot en met 2016, een periode die ik afsloot met de wereldtitel puntenkoers in Londen. Aan het eind van dat jaar nam ik met Team Wiggins en de Britse selectie deel aan enkele wegkoersen om in 2017 een tweejarig contract bij Team Sky te tekenen. Dat was een natuurlijke manier om de overstap vanop de baan richting de weg te maken. Vooraleer ik tekende bij Madison Genesis in het midden van dit seizoen, nam ik nog deel aan enkele wedstrijden op de baan.”

“Zoals gezegd ben ik meer het soort renner voor de koersen van het snellere type, als één van de laatste pionnen tijdens de sprintvoorbereiding. Maar ik wil ook verdere stappen zetten in het tijdrijden, waarbij ik hoop op enkele mooie individuele resultaten. Gedurende het volledige jaar zijn er wedstrijden die opportuniteiten bieden voor de sprinters. Wanneer de snelle jongens aanwezig zijn, wordt het dan ook mijn hoofdtaak om hen zo goed mogelijk te ondersteunen. Zoniet, wil ik zelf attractief koersen en het bijvoorbeeld eens via een ontsnapping proberen. Ik wil vooral verdere vooruitgang boeken en terugkeren naar het niveau vanwaar ik kom. Dat betekent het rijden van enkele grote koersen en meer betrokken zijn in het koersverloop.” 

Jonathan Dibben

Nationaliteit: Brits
Geboortedatum: 12.02.1994 – Southampton
Woont in Nice
Werd prof in 2017 bij Team Sky
​​​​​​​Lengte: 190 cm – Gewicht: 78 kg

Partners

X