Captains Of Cycling

Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent: Het Captains of Cycling team

29/10/2018

Zoals eerder meegedeeld, is het aftellen geblazen naar het startschot van de 78ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Ondertussen zijn de zes topduo’s bekendgemaakt die zes dagen lang bergen verzetten om toch maar die felbegeerde titel te bemachtigen.

Kenny De Ketele verdedigt zijn titel, maar deze keer wordt hij vergezeld door de 21-jarige Robbe Ghys. Dit koppel werd de voorbije zomer Europees kampioen ploegkoers. Naast de Europese kampioenen zijn ook de wereldkampioenen ploegkoers van de partij: Roger Kluge en Theo Reinhardt slaan wederom de handen in elkaar en komen met veel plezier met hun regenboogtruien pronken.

Publieksfavoriet Iljo Keisse krijgt met ploegmaat Elia Viviani de olympisch kampioen omnium aan zijn zijde. Met 18 overwinningen op de weg mag deze Italiaan zich zonder enige schroom kronen tot zegekoning van het voorbije wegseizoen.

Moreno De Pauw – de andere laureaat van vorig jaar – zal samen met Lindsay De Vylder een gooi naar de eindoverwinning doen. Onze Noorderburen Yoeri Havik en Wim Stroetinga, die eerder dit jaar de Zesdaagse van Berlijn wonnen en vorig jaar derde werden in Gent, vormen tevens een stevig koppel.

De ‘big 6’ van de Zesdaagse wordt vervolledigd door twee fantastische Belgische renners. Vorige maand gaven we je al mee dat Jasper De Buyst het onderste uit de kan zal halen en resoluut voor een derde eindzege gaat. Samen met Lotto Soudal-ploegmaat Tosh Van der Sande vormt hij ons Captains of Cycling-team. De honger en goesting zijn alvast groot!

Wij lichten exclusief voor onze Captains al een tipje van de sluier op. We delen met jou het ontwerp van de truitjes en geven wat meer informatie over onze twee toppers als opwarmer voor de Zesdaagse!

 

Jasper De Buyst

Tosh Van der Sande

Leeftijd

24 jaar (24/11/1993)

27 jaar (28/11/1990)

Gewicht

69 kg

64 kg

Lengte

1m78

1m78

Prestaties Lotto Zesdaagse

2x gewonnen (2013, 2014)

4de plaats (2011)

Leuk weetje

De vader van Jasper, Franky De Buyst, is ook nog profwielrenner geweest. Hij won onder meer de Omloop Mandel-Leie-Schelde in 1997.

 

 

Tosh was aanvankelijk vooral op de baan actief. Bij de jeugd was hij nationaal kampioen voor de scratchpuntenkoers en koppelkoers. In 2008 werd hij wereldkampioen puntenkoers bij de junioren. Pas een jaar later maakte Tosh de overstap naar de weg.

 

 

De zes duo’s zijn bekend, maar de uitslag uiteraard nog niet. Welk koppel trekt aan het langste eind en volgt Kenny de Ketele en Moreno De Pauw op? Eén ding staat reeds in de sterren geschreven: het wordt een ra-zend spannende strijd. Ons Captains of Cycling-team zal sterk uit de hoek mogen komen, want de concurrentie is bikkelhard. Gelukkig zijn jullie, enthousiaste Captains, van de partij om hen net dat tikkeltje meer energie te geven en wie weet maakt dat wel het verschil!

X