Captains Of Cycling

Onze Captains in de Grand Prix de Wallonie

29/09/2018

Ontdek hoe onze Captains de koers beleefden

Vorig jaar triomfeerde Tim Wellens nog op de Citadelle de Namur. Dit jaar paste hij echter, maar de strijdlust kwam uit andere hoeken van ons Lotto Soudal-team. Jelle Vanendert stevende immers af op een mooie vierde plaats en valt zo net buiten het podium. De Captains zagen wel een andere Belg winnen: Jasper Stuyven.

 

Al van ’s ochtends vroeg werden de Captains verwacht aan de Citadelle, de eeuwenoude burcht van Namen. Het dagprogramma was goedgevuld, maar tevens tot in de puntjes uitgewerkt zodat de Captains ten volle konden genieten van hun wielerdag. Vanuit Namen werd er vervoer voorzien naar de start in Blegny. Daar konden de Captains aanschuiven aan de brunchtafel, bestaande uit hamburgers, kaas, pasta’s en verrukkelijke broodjes. Uiteraard mocht een Blonde Chimay niet ontbreken om op de prachtige koersdag te klinken!

 

Eenmaal de koers gestart is, gaat het snel. Dat weet iedere koersliefhebber. In totaal hebben onze 10 wielerfanaten de koers tot driemaal toe zien passeren. De eerste keer op de Côte de Trasenster-Ouest, een helling gelegen in Luik. Deze heuvel heeft een lengte van 4 700 m en een gemiddeld stijgingspercentage van 4,3%. Op een gegeven moment bedraagt het stijgingspercentage maar liefst 15%. Deze heuvel was dus de uitgelezen locatie om de aperitief boven te halen.

 

De tweede maal konden ze hun favoriete renners aanmoedigen in Havelange. Hier kregen de Captains hun lunch met wijn voorgeschoteld op het pittoreske kerkplein. De tafel stond perfect op de eerste rij van de koers. Dubbel genieten dus!

 

Vooraleer het VIP-busje zich naar de aankomst begaf, deed het nog een laatste tussenstop. Daarna koers richting Namen, want die finish wilden de Captains voor geen goud missen. En gelijk hadden ze: met een gereserveerde VIP-plaats konden ze op nog geen 5 meter van de finishlijn de apotheose meemaken. Een beter zicht is gewoonweg onmogelijk. En dat was nodig, want wat was die finale ongelofelijk spannend!

 

Ook tussen de Captains zat er een winnaar: Aurélien won de trekking en mocht zo mee op het podium tijdens de ceremonie. Hij kreeg bovendien een polo van Captains of Cycling en werd er kennelijk stevig in de watten gelegd door de podiummissen (zie foto).

X