WorldTour

Sportdirecteur Bart Leysen blikt vooruit op de Ronde van Turkije

14/04/2019

De Ronde van Turkije wordt betwist van dinsdag 16 april tot en met zondag 21 april. De 55ste editie van deze rittenwedstrijd, die deel uitmaakt van de WorldTour, biedt een gevarieerd parcours. Zowel sprintersetappes als aankomsten bergop zijn aanwezig. Sportdirecteur Bart Leysen vertelt wat meer over de wedstrijd en wat Lotto Soudal er ambieert.

Bart Leysen, sportdirecteur bij Lotto Soudal: “Dit is een ideale ronde voor onze renners in aanloop naar de Giro. Er zijn immers een aantal jongens die de Vlaamse klassiekers deels of niet gereden hebben, zoals Caleb Ewan en Roger Kluge. Ewan heeft na Milaan-San Remo een bewuste rustperiode ingebouwd. In Turkije zou hij in elke rit voor de zege kunnen gaan, behalve de zeer lastige aankomst bergop op de voorlaatste dag. Een finish op een korte steile klim ligt echter wel binnen zijn mogelijkheden, zoals hij bewezen heeft in de UAE Tour. De ritten zijn bovendien meestal niet erg lang, dus kan deze ronde perfect dienen als voorbereiding op de Giro. Ook daar wil hij namelijk scoren in de sprintersetappes.”

“Verder maakt Jasper De Buyst zijn wederoptreden in Turkije. Hij is hersteld van de schouderblessure die hij opliep bij zijn val in Kuurne-Brussel-Kuurne. In de lead-out naar de sprints zullen Kluge en De Buyst normaal gezien respectievelijk voorlaatste en laatste man zijn. We willen hem echter zeker niet overbelasten na zijn blessure, dus die rollen kunnen mogelijks omgedraaid worden. Met Rasmus Byriel Iversen en Enzo Wouters hebben we twee jonge renners die in een ondersteunende rol kunnen functioneren. Carl Fredrik Hagen en Harm Vanhoucke kunnen bergop goed uit de voeten. Hoewel de Ronde van Turkije een WorldTour-wedstrijd is, is het deelnemersveld wat minder sterk dan in andere grote rittenkoersen. Ik verwacht dus wel dat zij mooie prestaties kunnen neerzetten, zeker in die allesbepalende rit op zaterdag.”

Line-up Lotto Soudal: Jasper De Buyst, Caleb Ewan, Carl Fredrik Hagen, Rasmus Byriel Iversen, Roger Kluge, Harm Vanhoucke en Enzo Wouters.

Sportdirecteurs: Bart Leysen en Kurt Van de Wouwer.

Partners

X