WorldTour

Sportdirecteur Herman Frison wil offensief Lotto Soudal zien op BK

28/06/2019

Zondag 30 juni zal er in Gent gestreden worden om de Belgische driekleur. Op een relatief vlak parcours met in het eerste deel enkele kasseistroken, aast het peloton op de trui van titelhouder Yves Lampaert. Sportdirecteur Herman Frison verwacht een onvoorspelbare koers.

Herman Frison: “Het Belgisch kampioenschap op de weg is altijd een vreemde koers. Zeker de kasseistroken en de wegversmallingen kunnen dit jaar een bepalende rol spelen. Wie weet rijdt de winnaar al weg in het begin van de wedstrijd, denk maar aan Preben Van Hecke die won in 2015.”

“Persoonlijk vind ik het Belgisch kampioenschap de moeilijkst te voorspellen wedstrijd van het jaar omdat enkel de eerste plaats telt. We komen met heel veel Lotto Soudal-renners aan de start, dat kan zowel een voor- als een nadeel zijn. We moeten er voor zorgen dat we offensief rijden, altijd renners mee voorin hebben en liefst iemand erbij die het kan afmaken.”

“Er zijn veel favorieten voor de driekleur. Voor mij kan iedereen kampioen worden, zeker op dit parcours. Mocht er zondag in de Ardennen gekoerst worden, kon je al meer dan de helft van de renners schrappen, maar dat is niet het geval. Het is eerder een parcours voor de klassieke renners maar misschien wordt het wel diegene die de warmte het best weet te verdragen.”

“Ik wil geen kopman naar voor schuiven. We hebben zaterdag een meeting en we weten wel wie de juiste vorm te pakken heeft, maar toch maakt het Belgisch kampioenschap iets speciaals los in alle renners. Het is een soort trots waar iedereen voor wil vechten.”

Deelnemers Lotto Soudal: Sander Armée, Tiesj Benoot, Victor Campenaerts, Jasper De Buyst, Thomas De Gendt, Stan Dewulf, Frederik Frison, Jens Keukeleire, Bjorg Lambrecht, Nikolas Maes, Rémy Mertz, Maxime Monfort, Lawrence Naesen, Tosh Van der Sande, Jelle Vanendert, Harm Vanhoucke, Jelle Wallays, Tim Wellens en Enzo Wouters.

Brent Van Moer kampt met buikgriep en komt zondag niet aan de start van het Belgisch kampioenschap.

Partners

X