WorldTour

Tiesj Benoot vierde in eindstand Tirreno-Adriatico

13/03/2018

Tirreno-Adriatico is deze namiddag afgesloten met een individuele tijdrit van tien kilometer met start en aankomst in San Benedetto del Tronto. Dankzij een sterke rit tegen de klok is Tiesj Benoot naar de vierde plaats in het eindklassement geklommen!

Voor de tijdrit stond Benoot achtste in het klassement op 39 seconden van leider Michal Kwiatkowski. De Lotto Soudal-renner reed sneller tegen de klok dan Formolo, Adam Yates, Urán en Landa en steeg daardoor naar de vierde plaats op 1’06” van eindwinnaar Kwiatkowski. Benoot is de beste jongere in de eindstand. In het jongerenklassement houdt hij de Spanjaard Jaime Roson negen seconden achter zich. Voor Benoot is dit de bekroning van een schitterende week waarin hij drie toptienplaatsen behaalde.

Tiesj Benoot: “Ik ben zeer blij met deze vierde plaats in het eindklassement. Dit is beter dan verwacht. Voor de start van Tirreno-Adriatico wilde ik een toptienplaats behalen, maar de vierde plaats is boven de verwachtingen. Ik had niet gedacht dat ik vandaag nog vier mannen zou inhalen in het klassement. Voor ik aan de tijdrit begon, heb ik niet te veel stilgestaan bij wat er nog mogelijk was in het klassement. Eén plaats, maximaal twee plaatsen winnen leek me nog mogelijk, maar dat ik ook nog voorbij Landa en Urán sprong was een verrassing.”

“In de opwarming voelde ik dat ik goede benen had. Vlak voor ik van start ging, begon het echter te regenen. Uiteraard reden al mijn concurrenten in dezelfde omstandigheden. Ik heb nog snel andere tubes laten steken om zo weinig mogelijk risico’s te nemen. Ik heb de tijdrit goed ingedeeld en had voldoende energie over voor het tweede deel waarin ik nog versneld heb. Omdat het een secondespel was, ben ik voluit gegaan tot op de meet.”

“Mijn eindklassement is het mooiste resultaat van de voorbije week hier in Tirreno. Mijn derde plaats op de steile aankomst in Trevi mag er uiteraard ook wezen. Daarnaast was mijn zesde plaats in de bergrit van zaterdag met aankomst op Sassotetto beter dan verwacht. Hieruit blijkt dat ik op de verschillende terreinen een stap vooruit heb gezet. Nu neem ik enkele dagen rust en zal ik genieten van mijn recente resultaten en mijn tweede plaats in het WorldTour-klassement.”

Partners