WorldTour

Tim Wellens grijpt de bolletjestrui!

08/07/2019

Tim Wellens begint morgen aan de vierde etappe van de Ronde van Frankrijk als leider in het bergklassement. De Limburger trok vandaag al na drie kilometer in de aanval en werd, mede door pech, gegrepen op vijftien kilometer van de finish. Op de laatste beklimming reed hij lek en kondaardoor niet aanpikken bij de latere winnaar Julian Alaphilippe. Wellens kreeg uiteindelijk verdiend de prijs van de strijdlust en mocht ook de bolletjestrui in ontvangst nemen. Tiesj Benoot was de eerste Lotto Soudal-renner op een elfde plaats.

Tim Wellens: “Het was eigenlijk niet het plan om in de aanval te trekken. Het was eerder de bedoeling dat Thomas De Gendt zou meeglippen, maar Thomas krijgt heel weinig ruimte. De andere ploegen kennen hem natuurlijk na al die jaren. Ik moest eigenlijk maar één keer meeschuiven en het was al bingo. We reden vrij vlot zes minuten voorsprong bij elkaar en de samenwerking met mijn medevluchters verliep goed, maar toen we moesten versnellen omdat het peloton een tandje hoger schakelde, merkte ik al snel dat ik de sterkste was vooraan. Vandaar ook mijn demarrage op 45 kilometer van de meet."

“Dat deed ik in eerste instantie om de punten van het bergklassement te veroveren, maar op een bepaald moment begon ik te geloven dat er meer in zat. Het peloton legde daarna een verschroeiend tempo op waardoor winnen heel moeilijk werd. Aan de voet van de laatste beklimming reed ik lek, waardoor ik op de top moest stoppen. Gelukkig kon ik nog de twee bergpunten wegkapen, maar aanpikken en voor een beter resultaat gaan, lukte helaas niet meer.”

“Alaphilippe kloppen zou heel moeilijk geweest zijn, maar wie weet kon ik toch in zijn spoor blijven en een mooier dagresultaat behalen. Dat gezegd zijnde, ben ik heel tevreden met de bolletjestrui. Morgen komt de trui al zeker niet in gevaar. Woensdag en donderdag zijn er meer punten te verdienen en dan zal het van de vorm van de dag afhangen of ik eventueel opnieuw kan meeglippen in een ontsnapping en zo de bergtrui nog wat langer kan houden.”

Partners

X