WorldTour

Titelverdediger Campenaerts over het BK tijdrijden

24/06/2019

Donderdag 27 juni vindt het Belgisch kampioenschap tijdrijden plaats in Middelkerke. Titelverdediger Victor Campenaerts zal er alles aan doen om zijn titel te verlengen, maar er zijn heel wat kapers op de kust die hem het vuur aan de schenen willen leggen. De werelduurrecordhouder blikt alvast vooruit.

Victor Campenaerts: “Ik heb het parcours zelf nog niet gereden, maar performance manager Kevin De Weert is alvast gaan verkennen. Het ziet er een biljartvlak profiel uit en op technisch vlak zeker niet te moeilijk. Middelkerke is aan de zee dus de wind zal wel een bepalende rol spelen. Vorig jaar ging het parcours meer op en af en kregen we een slecht wegdek voorgeschoteld. Dit jaar ligt het asfalt er beter bij en dat maakt het een stuk aangenamer om te rijden.”

“Dat ik dé te kloppen man ben, brengt zeker druk met zich mee. Als ik het Belgisch kampioenschap tijdrijden niet win, zou er teleurstelling heersen. Als ik win, zou ik alleen maar bevestigen en zeker niet verrassen. Maar als je het werelduurrecord kan breken voor de ogen van 650 000 Vlamingen, denk ik niet dat ik slecht presteer onder druk.”

“Wout van Aert is misschien wel mijn grootste concurrent als je zijn prestatie in het Critérium du Dauphiné bekijkt. Daarnaast is ook Evenepoel in bloedvorm. Maar er zijn ook sterke renners binnen de Lotto Soudal-ploeg. Thomas De Gendt zette scherpe tijden neer in de tijdritten van de Giro en Tim Wellens won de tijdrit in de Ronde van België.”

“Ik ga naar het Belgisch kampioenschap tijdrijden om te winnen. Mocht ik geklopt worden door iemand van het team, dan zal ik teleurgesteld zijn. Maar liever door een ploeggenoot dan door een andere renner, al zal de persoonlijke teleurstelling wel even groot blijven. Uiteraard hoop ik dat de Belgische kampioenentrui binnen de ploeg blijft.”

“Ik heb een zeer intensieve periode achter de rug. Met bijvoorbeeld Tirreno-Adriatico, de Giro d’Italia en recent de Ronde van België in de benen, hoef ik niet extreem veel meer te trainen. Natuurlijk zullen er de komende dagen nog wel wat pittige trainingen op mijn schema staan. Ik ben iemand die zich graag tot in de puntjes voorbereidt en dan hoopt dat op het moment van de waarheid alles volgens plan verloopt.”

Deelnemers Lotto Soudal:  Victor Campenaerts, Thomas De Gendt, Stan Dewulf, Frederik Frison, Brent Van Moer en Tim Wellens.

Partners

X