WorldTour

Tweede plaats voor Ewan in Cadel Evans Great Ocean Road Race

27/01/2019

In Geelong werd vandaag de eerste WorldTour-eendagswedstrijd van het jaar betwist. De Cadel Evans Great Ocean Road Race draaide na een spannende finale uit op een sprint van een serieus uitgedunde groep. Daarin moest Lotto Soudal-renner Caleb Ewan nipt de duimen leggen voor Elia Viviani. Winnaar van de voorbije Tour Down Under, Daryl Impey, vervolledigde het podium.

Het was Team Astana dat tijdens de Cadel Evans Great Ocean Road Race het vuur aan de lont stak. Toen Laurens De Vreese als enige overblijver van de vroege vlucht gezelschap kreeg van zijn ploegmaat Ballerini, vlak na de voorlaatste beklimming van de Challambra Crescent, barstte de strijd los. Op de laatste van vier beklimmingen van de korte maar pittige ‘Challambra’ helling, op ongeveer tien kilometer van de meet, konden de punchers onvoldoende afstand nemen van het peloton en werd er in de straten van Geelong gesprint om de zege. Enkele renners probeerden die aangekondigde sprint nog te ontlopen, maar zonder succes. Tijdens de eindsprint geraakte Caleb Ewan even ingesloten maar kwam vervolgens nog sterk opzetten. Voor de Australiër doemde de finishlijn spijtig genoeg enkele meters te vroeg op.

Caleb Ewan: “Telkens we de beklimming op het lokale circuit naderden werd het een hevige strijd om de goede posities. Maar de jongens deden het fantastisch vandaag. De laatste twee rondes waren heel zwaar maar toen ik tijdens de voorlaatste beklimming in het peloton over de top geraakte wist ik dat de kans op een groepssprint groot was. Enkele sprinters hadden nog wat ploegmakkers achter de hand om eventuele ontsnappingen in de kiem te smoren.”

“Tijdens de sprintvoorbereiding had ik een goede positie te pakken. Ik ben mijn teamgenoten dan ook heel dankbaar om me daar te brengen. In de sprint geraakte ik wat ingesloten achter Daryl Impey. Toen wist ik dat het moeilijk zou zijn om een sprinter als Viviani nog te remonteren. Maar uiteindelijk werd het nog heel spannend. Ik denk dat ik had kunnen winnen als ik mijn sprint eerder had kunnen inzetten. Ik las nu een kleine rustperiode in om me daarna klaar te stomen voor de UAE Tour.”

Partners

X