WorldTour

Tweede ritzege voor André Greipel in Groot-Brittannië

05/09/2018

André Greipel heeft een tweede ritwinst kunnen wegkapen in de Ronde van Groot-Brittannië. De Duitser was de snelste in de vierde etappe van Nuneaton naar Royal Leamington Spa.

De vlucht van de dag bestond uit zes renners. De sprintploegen, met Jens Keukeleire voor Lotto Soudal, onderhielden een strak tempo en gunden de koplopers slechts twee minuten voorsprong. Het duurde wel tot drie en een halve kilometer voor de finish tot alle vluchters ingerekend waren. Jasper De Buyst zette André Greipel perfect af en net als in de openingsrit sprintte die naar de overwinning. Sacha Modolo moest genoegen nemen met de twee plaats, Patrick Bevin werd derde.

André Greipel: “Alle grote teams mikten op een sprint vandaag. Jens Keukeleire maakte een heel sterke indruk onderweg. Hij reed aan kop van het peloton tot alle vluchters gegrepen waren. Moreno Hofland en Jasper de Buyst brachten me dan weer in perfecte positie naar de sprint. Ze leidden me perfect naar de laatste bocht, die heel cruciaal was. Ik won de sprint dankzij mijn optimale positie in die bocht. Jasper zette me uitstekend af. Ik zat waar ik wilde zitten. Ons plan werd prima uitgevoerd. Ik wilde vol aangaan in de laatste bocht, op 300 meter van de streep, ook al was dat nog ver. En ons opzet lukte. Ik ben blij dat ik het team een tweede ritzege kon schenken.”

Ik win de sprint dankzij mijn optimale positie in de laatste bocht

“Na de opgave van Jelle Vanendert zijn we maar met vijf renners meer in koers, dat is dus een man minder om de ontsnapping te controleren, want we hebben ook renners nodig in de sprintvoorbereiding. James Shaw had pech in de laatste kilometers, waardoor hij niet meer van dienst kon zijn. Bovendien waren de vluchters sterk en daarom duurde het zo lang voor ze allemaal waren ingelopen. Aan het eind kwam alles echter samen en konden we onze sprint afwerken zoals vooraf gepland.”

 

De elfde etappe in de Vuelta was met bijna 208 kilometer de langste van deze editie. Het profiel leende zich tot een succesvolle vlucht en door de grote interesse duurde het meer dan honderd kilometer voor een groep de nodige vrijheid kreeg. Tiesj Benoot was een van de negentien koplopers. Door de aanwezigheid van klassementsrenner Thibaut Pinot, bleef de voorsprong beperkt tot maximaal vier minuten. Alessandro De Marchi soleerde naar ritwinst. Tiesj Benoot finishte 1’46” later als zesde.

 

Foto: SWpix

Partners

X