WorldTour

Victor Campenaerts wint in Seraing na hele dag in de aanval!

15/06/2019

Victor Campenaerts heeft vandaag de vierde etappe van de Baloise Belgium Tour gewonnen! Al na 25 kilometer viel hij aan op de Chambralles, de eerste beklimming van de dag. Het maakte deel uit van het plan van Lotto Soudal. Hij kreeg het gezelschap van vijf andere renners. Lemoine en Turgis vielen wat later weg.

Met Campenaerts op kop, lag de druk bij Deceuninck Quick Step, dat gedwongen werd om het tempo in het peloton te onderhouden. Tijdens de eerste beklimming van de Roche aux Faucons, viel het peloton al uit elkaar, door een hoog tempo. Bij het begin van de tweede passage, op zestien kilometer van de finish, viel Tim Wellens aan. Hij sloeg meteen een gat.

Maar een impressionante Remco Evenepoel slaagde er in het gat met Wellens te dichten en zette daarna door. Slechts twee renners konden hem bijbenen: Campenaerts en Kron. Het trio spurtte voor de overwinning en daarin bleek Victor Campenaerts de sterkste!

Victor Campenaerts: “We zijn naar de Baloise Belgium Tour gekomen om het eindklassement te winnen. Voor de start van deze etappe, zag het er niet zo goed uit, dus moesten we risico’s nemen als we toch nog aanspraak wilden maken op de overwinning. We hebben vanaf de start meteen alle registers opengetrokken. Ik trok al na 25 kilometer in de aanval, maar misschien iets te onbezonnen. Daarom bestond de vlucht van de dag maar uit zes en later vier renners. Een grotere groep was waarschijnlijk een voordeel geweest.”

“Toch slaagden we er in om een goed tempo te ontwikkelen en we creëerden een gat van drie minuten. We probeerden tot het einde te overleven, maar aan de Roche aux Faucons, kwam het peloton wel heel dichtbij. Net op dat moment viel Tim Wellens aan, maar een sterke Remco Evenepoel reed het gat met Wellens op z’n eentje dicht. Gelukkig kon ik zijn wiel houden tot aan de top. Daarna ging het alleen nog maar in dalende lijn.”

“Het lukte me om Evenepoel te volgen tot aan de meet en ik viel ook niet zoals twee dagen geleden. Evenepoel reed goed door om nog wat seconden te sprokkelen. Ik wist dat ik de sprint kon winnen en had meer overschot dan in de etappe naar Zottegem.”

“Ik ben heel gelukkig met mijn eerste winst bij de profs die geen tijdrit is. De ploeg wou de koers niet hard maken om de etappe te winnen, maar wel om nog een gooi te doen naar het eindklassement. Dat is niet gelukt, maar ik moet toegeven dat twee ritzeges in twee dagen een mooie troostprijs is!”

Bjorg Lambrecht behoudt de witte trui!

Wout Poels heeft op indrukwekkende wijze de koninginnenrit in het Critérium du Dauphiné gewonnen. Op de slotklim naar Pipay reed Poels op een kilometer van de finish weg uit de groep der favorieten. Astana-renner Fuglsang, die als tweede finishte, nam de leiderstrui over van de Brit Adam Yates.

Bjorg Lambrecht kon zich de hele rit handhaven in de groep der favorieten. Toen de groep uit elkaar viel op de slotklim, hield de jonge Belg goed stand en kwam uiteindelijk als tiende over de meet. Hij behoudt zijn witte leiderstrui van het jongerenklassement; met nog één rit te gaan, bedraagt zijn voorsprong ruim elf minuten.

 

De openingstijdrit van de Ronde van Zwitserland werd gewonnen door wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis. Tiesj Benoot werd 32ste op 25 seconden, Maxime Monfort 33ste en Stan Dewulf 38ste.

Partners

X