WorldTour

Voorbeschouwing BinckBank Tour 2019

11/08/2019

Maandag 12 augustus gaat in Beveren de BinckBank Tour van start. Nadat de race jarenlang Eneco Tour heette, is het nu toe aan de derde editie onder de naam BinckBank Tour. Het parcours is weggelegd voor de ‘alleskunners’ in het peloton. Met een mix van sprints, heuveletappes en een korte tijdrit heeft de ronde der Lage Landen zowat alles te bieden. De meerdaagse World Tour-race finisht op zondag 18 augustus op de Vesten in Geraardsbergen. In 2014 en 2015 wist Tim Wellens telkens de eindzege naar zich toe te trekken. Sportdirecteur Herman Frison blikt vooruit.

Herman Frison: “Met Tim Wellens hebben we iemand in huis die zich hier al twee keer tot eindwinnaar wist te kronen. Het is dus ook logisch dat Tim opnieuw onze kopman zal zijn. Het moeilijke aan deze Binckbank Tour is dat je hem niet elke rit kan winnen, maar wel elke rit kan verliezen. Slechts één moment van concentratieverlies kan voldoende zijn om tijd te verliezen en zo een goede eindnotering aan je voorbij te zien gaan.”

“Meestal zijn de tijdsverschillen tussen plaats één en tien niet zo heel groot, dus een scheur in het peloton of een minuscule onoplettendheid kunnen al voldoende zijn om niet meer mee te spelen voor eindwinst.”

“Het wordt hoe dan ook een zeer lastige week. Het verlies van ploegmaat Bjorg Lambrecht zit nog altijd diep en het vergt tijd om zo iets een plaats te kunnen geven. Het voelt alsof er een donkere schaduw boven onze ploeg hangt en met ons meerijdt. De knop omdraaien is allesbehalve eenvoudig voor de jongens, maar we gaan er alles aan doen om Tim naar een zo goed mogelijk eindresultaat te loodsen.”

“Een jong talent als Stan Dewulf krijgt zijn kans om mee te sprinten in de vlakke etappes. De korte Ardennenetappe van donderdag rond Houffalize zal al bepalend zijn voor het eindklassement. Aangezien de tijdrit maar een goede acht kilometer telt, denk ik niet dat de verschillen daar al te groot zullen zijn. Zondag eindigen we natuurlijk in Geraardsbergen, maar er kan elke rit wel iets gebeuren, zelfs in de vlakke ritten.”

“De weersvoorspellingen zijn ons voorlopig niet gunstig gezind. Er wordt regen voorspeld en mogelijk ook wat wind. Dat zijn allemaal factoren die een rol zullen spelen. We gaan als een sterk collectief, aanvallend proberen te koersen en Tim zo goed mogelijk proberen te beschermen.”

Selectie Lotto Soudal: Stan Dewulf, Frederik Frison, Nikolas Maes, Rémy Mertz, Maxime Monfort, Brian van Goethem en Tim Wellens.

Sportdirecteur: Herman Frison

Rittenschema

Rit 1 12 augustus: Beveren – Hulst, 167,2 km (vlak)

Rit 2 13 augustus: Blankenberge – Ardooie, 169,1 km (vlak)

Rit 3 14 augustus: Aalter – Aalter, 166,9 km (vlak)

Rit 4 15 augustus: Houffalize – Houffalize, 96,2 km (heuvels)

Rit 5 16 augustus: Riemst – Venray, 191,4 km (vlak)

Rit 6 17 augustus: Den Haag – Den Haag, 8,4 km (tijdrit)

Rit 7 18 augustus: Sint-Pieters-Leeuw – Geraardsbergen, 178,1 km (heuvels)

Partners

X