WorldTour

Voorbeschouwing Cadel Evans Great Ocean Road Race

25/01/2019

Vooraleer de Lotto Soudal-renners terugkeren uit Australië staat er op zondag 27 januari nog een wedstrijd gepland. De Cadel Evans Great Ocean Road Race is pas toe aan zijn vijfde editie maar heeft toch al de WorldTour-status bereikt. Tijdens de ruim 160 kilometer lange wedstrijd komen zowel sprinters, klimmers als rouleurs in aanmerking voor de zege. Veel hangt af van het koersverloop tijdens de lokale rondes in Geelong, waarin flink wat hoogtemeters moeten worden overwonnen. Zo hoopt ook Caleb Ewan mee te strijden om de overwinning. Sportdirecteur Mario Aerts doet het wedstrijdplan uit de doeken.  

Caleb Ewan: “Het is zeker een wedstrijd die we kunnen winnen, tenminste als alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Maar we zullen er alles aan doen en hopelijk spelen de wedstrijdomstandigheden in ons voordeel. Als de race voor mij - en voor de andere sprinters - volgens plan verloopt, kan het uitdraaien op een groepssprint. Maar het kan evengoed een lastige wedstrijd worden waarin een klimmer zegeviert. Natuurlijk ligt het wedstrijdverloop niet alleen in onze handen maar we doen er sowieso alles aan om zo ver mogelijk te geraken. Hopelijk wordt er eerder afwachtend dan agressief gekoerst.”

Mario Aerts: “Het plan is om Caleb Ewan in zo goed mogelijke omstandigheden naar de meet te brengen. Maar het wedstrijdverloop zal beslissen in welke mate we in dat opzet slagen. De Cadel Evans Great Ocean Road Race is een wedstrijd die Caleb met minder druk kan aanvatten. Dat in tegenstelling tot de Tour Down Under, waar Caleb in de eerste plaats zelf hoopte op een zege. Nu moet er niets, maar een goed resultaat is natuurlijk altijd fijn.”

“Tijdens vorige edities wonnen zowel sterke snelle mannen (McCarthy, Arndt, Meersman) als sterke finishers (Kennaugh) dus kan het alle kanten op. We weten dat Caleb goed kan overleven op een heuvelachtig parcours, dat heeft hij afgelopen week en ook vorig jaar al bewezen. Daar maken we ons zeker geen zorgen over. Wij zullen als team niet alle verantwoordelijkheid op onze schouders dragen. Wij gaan geen semi-klassieker van begin tot einde controleren om onze renners een voor een op te souperen. Caleb zo goed mogelijk naar de finale loodsen is ons voornaamste doel. Maar we hopen uiteraard op het best mogelijke resultaat!”

Line-up Lotto Soudal: Adam Blythe, Caleb Ewan, Thomas De Gendt, Carl Fredrik Hagen, Adam Hansen, Tomasz Marczynski en Rémy Mertz.

​​​​​​​Sportdirecteur: Mario Aerts.

 

 

 

 

 

Partners

X