WorldTour

Voorbeschouwing GP Québec en GP Montréal

11/09/2019

Met vrijdag 13 september de Grand Prix Cycliste de Québec en zondag 15 september de Grand Prix Cycliste de Montréal staat komend weekend een Canadees WorldTour-tweeluik op het programma. Tim Wellens was in het verleden al succesvol in Montréal en is ook nu weer een van de kanshebbers op de zege. Sportief directeur Herman Frison bevestigt.

Herman Frison:  “Zowel in Québec als in Montréal bestaat het parcours uit plaatselijke rondes. Québec kent vooral een zeer lastige finish die eindigt met een strook van een kilometer vals plat. In de laatste drie à vier kilometer zou het peloton kunnen scheuren, maar er wordt toch vaak met een grote groep gesprint voor de zege. De renner die na deze koers nog het meeste in de tank heeft, zal winnen want het is een parcours voor sterke finishers.”

“Montréal is in mijn ogen iets lastiger. Meteen al na de start volgt er een lange helling, halfweg koers is er dan opnieuw een heuvel en daarna gaat men richting finish waar de renners alweer een helling voorgeschoteld krijgen. Het zijn twee prachtige koersen in Canada en als het weer mooi is, wordt er zoals vaker waarschijnlijk gesprint met een grote groep. Als de weergoden minder goed gezind zijn, dan vrees ik dat alles uit elkaar getrokken zal worden.”

“Maar ik moet toegeven dat slechte weersomstandigheden misschien wel in ons voordeel zouden kunnen spelen. Tim Wellens heeft in het verleden al eens gewonnen in Montréal op een nat wegdek. Hij is ook dit jaar onze uitgesproken kopman en de andere Lotto Soudal-renners rijden in dienst van hem. Dat wil zeggen dat ze Tim zullen beschermen of mee zullen gaan in een ontsnapping. We maken de koers graag hard dus het zou goed kunnen dat we heel aanvallend gaan rijden.”

“Ik heb het deelnemersveld nog niet echt bekeken en weet dus ook niet wie er juist allemaal zal meerijden, maar types als Matthews, Vanmarcke, Oliver Naesen en Wellens zullen veel kans maken. De betere punchers zullen in Canada strijden voor de overwinning.”

“Dit tweeluik in Canada is zeker belangrijk aangezien het WorldTour-koersen zijn. Dan moet je altijd aan de start verschijnen met een zeker doel voor ogen en dat hebben wij met Tim Wellens. Daarnaast hebben we met Monfort, Vanendert en Dewulf nog goede pionnen om, indien nodig, mee te sturen in een ontsnapping.”

Adam Hansen liep een voetblessure op, waardoor Lotto Soudal slechts met zes renners aan de start zal staan.

Selectie Lotto Soudal GP Québec: Stan Dewulf, Nikolas Maes, Maxime Monfort, Lawrence Naesen, Jelle Vanendert en Tim Wellens.

Selectie Lotto Soudal GP Montréal: Stan Dewulf, Nikolas Maes, Maxime Monfort, Lawrence Naesen, Jelle Vanendert en Tim Wellens.

Sportief directeur: Herman Frison.

Partners

X