Ladies

Vooruitblik Giro Rosa

03/07/2019

Binnen twee dagen, op vrijdag 5 juli, gaat in Cassano Spinola de Giro Rosa van start met een ploegentijdrit van 18 kilometer. Deze tiendaagse rittenwedstrijd eindigt op zondag 14 juli met een rit in lijn naar Udine.

Het zeskoppige team van de Lotto Soudal Ladies telt vier Belgen: Annelies Dom (33), Lotte Kopecky (23), Julie Van De Velde (26) en Kelly Van den Steen (23). De twee andere rensters in de ploeg zijn de Nederlandse Danique Braam (23) en de Britse Dani Christmas (31). De dames arriveerden vandaag in Italië en verkenden meteen het parcours van de ploegentijdrit.

Dany Schoonbaert, sportief manager Lotto Soudal Ladies: “We hebben ons in België ook al goed voorbereid op de ploegentijdrit. De rensters zijn daarvoor in de Ardennen gaan trainen. We kiezen ervoor om de tijdrit af te werken met een gewone wegfiets omdat het parcours bestaat uit twee beklimmingen en een afdaling. Het is zo goed als nergens vlak. In de afdaling zijn er enkele scherpe bochten en dan is het beter te rijden met een gewone fiets dan met een tijdritfiets. Een wegfiets is meer wendbaar. De ploeg is vandaag al in Italië aangekomen om het parcours van de tijdrit te verkennen.”

“Het is heel belangrijk voor ons om deel te mogen nemen aan de Giro. Dit is de mooiste rittenwedstrijd op de kalender. Na enkele jaren afwezigheid staat die koers nu terug op ons programma. En we hebben er zin in. De rensters zijn allemaal goed in vorm, dat bleek onder meer tijdens het recente BK tijdrijden.”

“De vrouwen krijgen een zeer zwaar parcours voorgeschoteld. De minst lastige etappes in deze ronde zijn nog te vergelijken met een koers op een Ardennenparcours. Mogelijk zal er wel eens een grotere groep naar de meet rijden en dan is het te hopen dat Lotte Kopecky de schifting overleefd heeft en kan meesprinten. Zij is hier ook met het oog op haar verdere ontwikkeling als renster. Julie Van De Velde heeft dit jaar een stap vooruit gezet en zij reed een sterk voorjaar. We zullen zien hoe ze deze Giro verteert. Het is een meevaller voor haar dat er in de bergritten geen finishes zijn na een afdaling. Bergop geldt de wet van de sterkste. De ploeggenotes kunnen Julie helpen in de aanloop naar de beklimmingen of door mee te gaan in een vroege ontsnapping en Julie onderweg op te vangen. Sowieso zullen we ook kijken waar er voor de anderen kansen zijn weggelegd om in de aanval te trekken. We willen er iets mooi van maken.”

Partners

X