WorldTour

Vooruitblik op de Brabantse Pijl met titelverdediger Wellens

15/04/2019

Nu de kasseiklassiekers achter de rug zijn, is het tijd voor de renners om de heuvels in te trekken. De Brabantse Pijl op woensdag 17 april is alvast een erg attractieve voorproever van wat nog komen zal. Deze wedstrijd van 195,3 kilometer start in Leuven en eindigt in Overijse. Het parcours van de 59ste editie telt liefst 31 hellingen. Vorig jaar won Tim Wellens, die de zege binnenhaalde na schitterend teamwerk van Lotto Soudal. Tiesj Benoot eindigde toen op een knappe derde plaats. Wellens blikt vooruit naar de wedstrijd, waar hij zal starten met het rugnummer één.

Tim Wellens: “Ik heb vorige week even moeten herstellen van de Ronde van Vlaanderen, want het was een lastige wedstrijd. Zondag heb ik mijn laatste zware training afgewerkt en de benen voelden goed. Dat gevoel had ik ook vorig jaar, maar dat is geen garantie op succes. Het is altijd afwachten tot in de wedstrijd zelf. In de Ronde was het minder dan verwacht, maar woensdag hoop ik opnieuw mijn goede vorm te bevestigen. Ik ben wel blij dat ik voor het eerst deelgenomen heb aan de Ronde, want het was een leuke ervaring. De Omloop het Nieuwsblad verliep bovendien uitstekend voor mij met een derde plaats. Ik blik dus wel tevreden terug op die Vlaamse Klassiekers.”

“Ik heb uiteraard erg mooie herinneringen aan de Brabantse Pijl van vorig jaar, maar anderzijds stond die editie in het teken van Michael Goolaerts, die drie dagen eerder overleed. Het is dus een beetje met gemengde gevoelen dat ik terugkijk, maar sowieso is dat een heel mooie overwinning op mijn palmares. Ik weet dat de concurrentie naar mij zal kijken omdat ik de titelverdediger ben, dus misschien dat een ploegmaat daarvan kan gebruik maken. Bjorg Lambrecht heeft in de Ronde van het Baskenland alvast laten zien dat hij over een uitstekende vorm beschikt. Ik hoop dat hij kan meegaan tot in de finale, want zijn aanwezigheid kan een groot voordeel betekenen. Andere favorieten voor mij zijn Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe. Ik denk dat zij de te kloppen renners zijn.”

Line-up Lotto Soudal: Sander Armée, Bjorg Lambrecht, Tomasz Marczyński, Maxime Monfort, Tosh van der Sande, Jelle Vanendert en Tim Wellens.

Sportdirecteurs: Mario Aerts en Marc Wauters.

Partners

X