WorldTour

Wellens derde in de Omloop

02/03/2019

Gemengde gevoelens voor Lotto Soudal na afloop van de Omloop Het Nieuwsblad. Tim Wellens maakte deel uit van het vijftal dat zou strijden om de overwinning, maar na een tactisch steekspel ging de zege uiteindelijk naar Zdeněk Štybar. Wellens sprintte net na Van Avermaet naar een derde plaats. Helaas ging Tiesj Benoot - deel van de kopgroep - hard tegen de vlakte op 28 kilometer van de meet. De 24-jarige Lotto Soudal-renner gaf op met schaafwonden en snijwonden in de knie. 

Naast Tiesj Benoot kwam ook Frederik Frison ten val tijdens Omloop Het Nieuwsblad. Beide Lotto Soudal-renners gingen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Frederik Frison heeft naast diverse schaafwonden ook een kneuzing aan de ribben opgelopen. Benoot liep naast heel wat schaafwonden ook een diepe snijwonde op in de linkerknie waarop hij viel tijdens de Vuelta van 2018. Hun blessures zullen dag na dag geëvalueerd worden in functie van een eventueel aantreden in de GP Samyn (Frison) en de Strade Bianche (Benoot).
 
Tiesj Benoot gaat morgen niet van start in Kuurne-Brussel-Kuurne en wordt vervangen door Jens Keukeleire.
 
Line-up Kuurne-Brussel-Kuurne: Jasper De Buyst, Stan Dewulf, Jens Keukeleire, Nikolas Maes, Rémy Mertz, Lawrence Naesen en Brian van Goethem.
 

Partners

X